De Wattenfabriek Bibportaal

Adres : Solleveld 35 - 9550 Herzele - 053/737 444 - herzele@bibliotheek.be

Faq's

Hieronder verzamelen we de vragen die regelmatig terugkomen. Doorloop ze eerst even indien u op een dag een specifieke vraag krijgt. Veel kans dat u het antwoord gewoon kan aflezen.

Wanneer is er verkoop van afgeschreven boeken?

In september (Geraardsbergen) en januari (Zottegem) is er grote verkoop van afgeschreven boeken. Dit wordt tijdig op de website, in de pers, maar ook op affiches in de bibliotheek aangekondigd.

Is de bibliotheek ook 's avonds open?

De bibliotheek is elke avond tot 19u en donderdag 20u open, behalve op vrijdag.

Heeft de bibliotheek ook DVD's in haar collectie?

Naast boeken en CD’s kunt u ook dvd's bij ons lenen. Inmiddels is onze dvd-collectie ruim 2700 titels rijk en zij wordt elke week uitgebreid met nieuwe films. Kijk vooral eens naar onze TV-series

Kan ik mijn boeken telefonisch verlengen?

Telefonisch verlengen van geleende boeken is perfect mogelijk tijdens de kantooruren. U kunt uw boeken, mits ze niet gereserveerd zijn voor een andere klant, ook zelf verlengen aan de uitleenbalie.

Kan ik on-line mijn uitleengegevens bekijken?

Via mijn.bibliotheek.be kan u zien welke titels u allemaal op uw bibliotheekpas heeft staan en u kan ze verlengen. U dient zich eerst wel te registreren met uw bibnummer of uw rijksregisternummer (opgelet zonder streepjes of spacies).

Kan ik in de bibliotheek toeristische krijgen?

Bij de uitleenbalie vindt u het aanbod aan wandel en fietsbrochures van de toeristische dienst. U kan deze routebeschrijvingen aan de balie aankopen. Sommige zijn  gratis.

Kan ik in de bibliotheek internetten?

U kunt internetten in het Internet pool. Het gebruik van internet is gratis en kan per uur toegestaan worden.

Kan ik in de bibliotheek een kop koffie drinken?

JA. Op het leesplein kan u met de automaat zelf een vers gemalen Fair Trade koffie nemen tegen een democratisch prijsje van 50ct.

Heeft de bibliotheek naast Nederlandse romans ook boeken in andere talen, bijvoorbeeld in het Engels?

Ja, de bibliotheek heeft ook Engelse, Franse, Duitse en andere anderstalige romans. Deze boeken kunt u vinden naast de Adolescenten-collectie.

Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt, wat moet ik doen?

Wanneer uw kind zijnbibliotheekpas kwijt is maken wij op eenvoudig verzoek een nieuw pasje aan. Meer informatie over passen, tarieven en lid worden vindt u bij de balie!

Ik ga 4 weken op vakantie, kan ik mijn boeken dan extra lang meenemen?

Ja, dat kan. U kan dit echter niet aan de uitleenautomaat maar wel aan de balie. Voor u de boeken inscant meldt u zich bij de balie. Daar kan u aangeven dat u de boeken met één tot drie weken extra wil verlengen. 

Kan ik hier faxen?

Neen, in de bibliotheek kan u geen faxen versturen.

Zijn er in de bibliotheek boeken met grote letters?

Speciaal voor mensen die slechter gaan zien heeft de bibliotheek een collectie Groot Letter Boeken: boeken in allerlei genres en in een duidelijke grotere druk.

Leent de bibliotheek ook tijdschriften uit?

Losse tijdschriften kunnen in de bibliotheek worden gelezen. De nummers kunnen ontleend worden behalve het meest recente.  

Kan ik telefonisch een boek reserveren?

U kunt ook telefonisch een boek reserveren. De € 0,50 reserveringskosten betaalt u wanneer u het boek komt ophalen. 

Copyright Bibliotheek Herzele